Márciusi szakmai műhely: Coachingkutatás és aktuális eredmények

2021.03.04.

Örömmel hívunk az EMCC Magyarország márciusi Szakmai E-Műhelyére, melynek címe:
COACHINGKUTATÁS ÉS AKTUÁLIS EREDMÉNYEKAz online e-műhelyt Hankovszky Katalin M.A., Solutionsurfer, coachtréner vezeti, aki így ír magáról:„A kezdetek 1996-ig nyúlnak vissza, amikor a coachinggal először találkoztam Peter Szabóval való együttműködésem során. Szerencsére a megoldásfókuszú rövidcoachingot épp találta felfele, így én már abba nőttem bele, annak oktatásmódszertanával kísérletezhettem kezdetektől fogva. „Szerencsére", mert ez a megközelítés máig is meglepetéseket és szakmai izgalmat tartogat számomra, még mindig tanulom ügyfeleimmel, tanítványaimmal. Az első coachingkutatásomat 1998-ban a St. Galleni Egyetemen készíthettem egy kollégámmal, így ezen a területen is messzire nyúlnak a kezdeteim. Magamat inkább gyakorló szakembernek tekintem, de a coaching független megragadhatósága* továbbra is izgat. Még ha doktori kutatásaimat befejezetlenül is hagytam, arra elegendő volt az a három év, hogy máig is felvillanyozódjak egy jó kutatási dizájntól vagy érdeklődjek nem publikált eredmények iránt is**.

2010-ben már sok coachképzői tapasztalattal alapítottuk a Solutionsurfers Magyarországot, mely akkor az egyetlen akkreditált coachképzési programja volt az ICF-nek Magyarországon. Számos coaching könyv magyar kiadójaként is hozzájárultam a hazai terep alakulásához és rajongok a szakmai eszmecsere színvonalas lehetőségeiért: kollégáimmal több nemzetközi és hazai konferenciát is szerveztünk.

Örülök, hogy immár második alkalommal workshopolhatok az EMCC Magyarországgal.

*Értelmezésemben a coaching kutatásának általános célja, hogy az érintettektől valamennyire függetleníthető leírást szolgáltasson valami, természetéből következően egyedi és megismételhetetlen folyamatról és elhelyezze azt más leírások kontextusában.
** Erik de Haan hívja fel figyelmünket a vezetői coaching hatékonyságának metakutatásait vizsgálva arra, hogy a nem sikeres, pozitív eredményt nem mutató kutatások általában nem kerülnek publikálásra, tehát nem is ‚húzzák lefele' az eredményeket.”

Mi lesz a műhelyen?
Ez a műhely – felkérésem értelmében – Erik de Haan publikálás alatt álló, kvantitatív kutatási eredményeire támaszkodik főképp, de kitekintést ad a már publikált kvalitatív kutatási eredményeire és más kutatásokra is. Az est várható legfőbb értéke a közös gondolkodás: hogyan releváns a coaching kutatás szakmai gyakorlatunk és szakmai közösségeink fejlesztése szempontjából. Az én szerepem (ahogy a koreai ‚tanár' jel a ‚kicsit régebben tanul'): egy ideje már gondolkozom ezen.

Közérthető nyelven szól a workshop a gyakorló szakembernek (pl. összepillantunk majd, hogy fel kell-e oldani a kvantitatív és kvalitatív szakszót) és hozzá kíván járulni, hogy jól felfogott kutatási eredményekkel indokolhassuk meg, hogy mit teszünk és mit nem coachként, ha egyszer számon kérik rajtunk. A workshop magyar nyelvű, és ez is valamennyire érdemei közé tartozik.

Kinek szól?
Minden coachnak, akit érdekel a coaching kutatása.

Ha coachként a fentieket olvasva megszólítva érzed magad, és szeretnél interaktív formában, védett coach-szakmai közösségben coaching kutatási eredményeiről beszélgetni, kapcsolódó kérdéseidre hiteles válaszokat kapni, akkor sok szeretettel hívunk az EMCC Szakmai Műhelyének nyitott, márciusi alkalmára!

Az e-műhelyen való részvétel 5000 Ft/fő, MCSZ (Magyar Coachszövetség) tagoknak és EMCC EQA akkreditált képzésben résztvevőknek 4000 Ft/fő, mely átutalással előre fizetendő. (Az EMCC Magyarország bankszámlaszáma: 11705008-29908031-00000000)
EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
https://forms.gle/7P6oFUocexioeMms6

Várva a műhely alkalmat és a találkozást!
Üdvözlettel,az EMCC Magyarország Elnöksége
és a Szakmai Műhelyek Szervezői Csapata

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram